1.31.2015

Curs de actorie pentru copii cu Ligia Toniță


Pentru cei care nu-mi cunosc stilul, aflați că nu vă pot descrie unul întocmai:)
Însă vă pot spune ce nu fac:
       
-nu încurajez competiția și concurența (poate sunt de bun augur în alte domenii, nu judec, însă în spațiul nostru mie îmi pare periculos: poate gâtui frumusețea și libertatea momentului creator.Un copil fără grija lui ”cine e mai bun” lasă acțiunea liberă de scop și nu va căuta să imite pe cel care a fost mai lăudat, nici nu va ține să impresioneze prin mijloace năstrușnice pentru un calificativ de soi:)) Așa rămâne curată bucuria lui a face.


- nu produc ”vedete”:) Am avut șansa unor copii exact pe gustul meu, naturali și jucăuși (unii superjucăuși:)) . Ne implicăm așa de frumos în jocul -rol, că uităm să ne mai mândrim cu asta. Și bine facem. Dacă ne uităm unii în ochii altora, aflăm ceva mai mare decât a fi vedetă. A fi om adicătelea.


- nu dictez mersul lucrurilor, îl las să vină la noi pe măsură ce explorăm. Pentru că lucrăm cu viață și viața e mereu mișcătoare, nu acceptă chingi, dar multă atenție - racordarea la prezent. Învăț enorm de la copii, procesul este în deplină reciprocitate, pentru că ei sunt cel mai bun barometru al lui acum. Asta înseamnă că e foarte posibil ca soluția de ieri să nu meargă azi și dacă ești vigilent și nu faci pe atotștiutorul, se va dezvălui singură. Cu alte cuvinte, nu poți trece pe pilot automat:) 


Să- nceapă jocul dară. 


Vă aștept.
Ligia 


Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...