3.24.2018

Atelierele Creative Imaginario IV: Pictura pe apa cu Gabriela Ionita, 24 martie 2018

Pe 24 martie la ora 16.00 Gabriela Ionita va asteapta la o noua aventura EBRU, de data aceasta pe un tricou alb, pe care va roaga sa il aduceti de acasa (fara alte desene).

Cam așa a fost in decembrie acum trei ani la întâlnirea cu Gabriela:







         EBRU este o tehnica străveche persană, altfel spus arta de a desena pe suprafața apei, urmând ca desenele realizate să se transpună pe hârtie. Termenul “EBRU” este de origine turcă și se traduce prin “nor” sau “înnorat”.Vopselele sunt împrăștiate pe suprafața apei cu ajutorul unor pensule speciale, fără ca acestea să se îmbine intre ele. Apoi se folosesc bețe din metal sau un pieptene din metal, pentru a crea modele, forme si desene. După terminarea desenului, deasupra acestuia se așează o hârtie specială pe care se va imprima pictura realizată. Arta EBRU se distinge printr-o calitate deosebită: unicitatea. Chiar dacă putem dirija culoarea pe suprafața apei cu anumite obiecte, nu vom ști cu exactitate cum va arăta desenul, doar vom putea aprecia și vom ști cu ce va semăna.

Materialele folosite pentru EBRU: apă, vopsea din pigmenți naturali, pensule și spatule, tulpină de trandafir, tăviță și bețișoare din metal, kitre – extras de gumă arabică, carton special, păr de cal, ser de plante.


Participanți: adulți și copii 

Tarif: 40 lei 

Durata: 1h 30


Adresa: strada Ion Ionescu Gion 13 A

Detalii și înscrieri la adresa ligia_tonita@yahoo.com
sau tel 0727 059 590

Niciun comentariu:

Cursul de artă dramatică Imaginario: septembrie 2023- iunie 2024

            De 16 ani am lucrat la peste 70 de spectacole,  construite pe texte dragi copiilor:  pline de miez (”Momo”, ”Profetul”, ”Cutia c...